Gå til innhold

BI og UiOs nye Næringslivsforum inviterer til seminar om et innovativt næringsliv

16. september 2014

Næringslivsforum er et nytt samarbeid mellom næringslivet, Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo. Forumet står blant annet for faglige arrangementer om fremtidig verdiskapning for et mangfoldig næringsliv.

Den 24. september 2014 inviterer forumet til aktualitetsseminar om norsk næringslivs innovasjonsevne: Et mer innovativt næringsliv – kunnskapsdeling på tvers av sektorer.

Av  Prosjektleder Kåre Svensson, Næringslivsforum

Vår evne og vilje til nyskapning er en forutsetning for å lykkes i den åpne, internasjonale konkurransen. Næringslivet står overfor raske endringer og har behov for lettere og bedre tilgang på forskningsbasert kunnskap.

De fleste av oss jobber spesialisert og med relativt snevre kontaktnett. Vi må lære mer av hverandre slik at vi kan jobbe smartere. Her ønsker Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI å bidra. Vi har derfor etablert et eget forum for næringslivet, en parallell til Partnerforum (som primært ser på offentlig sektors behov).

Næringslivets utfordringer og fremtidsmuligheter er hovedtema i forumet. Vi lager faglige møteplasser for et mangfold av virksomheter fra næringsliv og akademia, og er opptatt av bedre bruk av FoU, basert på næringslivets behov.

Aktualitetsseminar om innovasjonsenvne

Den 24. september arrangerer Næringslivsforum et seminar om norsk næringslivs innovasjonsevne.

Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Dilek Ayhan (H) åpner med å snakke om regjeringens satsning på innovasjon og samarbeidet mellom næringsliv og forskning. Deretter diskuterer innledere fra forskning og næringsliv hvordan vi kan knekke innovasjonskodene og hvordan kommersielle innovasjoner kan bidra til løsninger på globale utfordringer.

Hvordan kan vi måle innovasjon, og hvilke råd kan forskningen gi? Her ser vi på viktigheten av at virksomhetene selv tar ansvar for å måle sine innovasjoner. Hva kan vi anta om potensialet norsk næringsliv har for å omstille seg til nye utviklingsløp?

Vi ser også på hvordan innovasjoner migrerer over landegrenser, hvilke roller Norge tar og om vi kan styre suksess i avanserte innovasjonsprosjekter. Hva er koden i hurtigvoksende innovasjonsbedrifter?

Til slutt: Eksempler fra privat sektor kan brukes som utgangspunkt for kunnskapsutvikling, innovasjon og nyskapning i offentlig sektor og det sivile samfunn. Men hvordan kan innovasjon gjennom deling av kunnskap gå fra frivillig til privat og offentlig sektor?

Seminaret avslutter med diskusjon og innspill fra salen.

Mer Informasjon og påmelding: www.uio.no/naringslivsforum

Åpent for alle, begrenset antall plasser, påmelding innen 22. september 2014

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: