Risikokapital: Er det pengene det står på?
Det er vanskelig for dristige innovatører å finne risikovillig kapital i Norge i dag. I løpet av første halvår 2013 ble det investert knapt to millioner kroner som såkornkapital i norske selskaper, ifølge en rapport fra Menon Business Economics.
Det er betydelig bedre enn siste halvår 2012. Da var det null. Men er det bare pengene det står på?
I det nyeste nummeret av Innsats sier Giert von der Lippe, generalsekretæren i Connect Norge:
«Investorene sitter mer på gjerdet, noe som ikke er vanskelig å forstå. Risikoen ved å investere i et nytt selskap er for stor i dag. Da er det lettere å velge en annen og mindre risikofylt måte å plassere pengene på. I Norge er dette særing eiendom.»
Så hva kan vi gjøre med dette?
Klikk her for å lese Innsats feature-artikkel om risikovillig kapital i Norge!
Se også artikkelen Hvem skal ta risikoen? som blant annet ser på statens rolle som risikoavlaster.
For å få investorer til å investere mer i biotek og miljøtek så må d opplysningsarbeide til! Investorer må motiveres gjennom kunnskap om risk-return scenario v å investere i f. eks biotek. Samtidig er forr modellen for en biotek vidt forskjellig vs eiendom og IT applikasjoner. Dette må forståes da d har direkte implikasjoner på avkastning og også styresammensetning. Her må investorer få presentert live og illustrative caser. Se på Clavis vs Algeta som nettopp illustrerer risk-return scenario innen biotek…….
@Sander
Dette høres fornuftig ut. Investorer velger gjerne å satse på områder de kjenner godt, nettopp fordi kunnskap reduserer risikoen ved invisteringene. Økt kunnskap reduserer risikonen.
Per Koch