Gå til innhold

Mer enn 1000 besøkende er ventet til Norges første gründermesse i Oslo

14. november 2013
Entreprenør (foto: Dirima)

Entreprenør (foto: Dirima)

20. november åpner statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Dilek Ayhan Norges første gründermesse i Oslo. Messen varer i to dager, og 46 utstillere møter entreprenørene.

Av Mads Vold, daglig leder, Exhibition Management AS

Tidspunktet for å starte eget er godt. Norge har nå en ny, næringsvennlig regjering, gode støttemuligheter og flere gode oppstartsmiljøer du kan knytte deg til. Derfor mener jeg at det er bedre tider enn noen gang å starte for seg selv.

Gründermessen arrangeres på Ullevål Business Class og er et arrangement under Gründeruka. Målet er å skape flere levedyktige gründerbedrifter i Norge, samt å sørge for at selvstendig næringsdrivende og nystartede selskaper står bedre rustet. Etablering, vekst og innovasjon er viktige temaer.

Innovasjon Norge, Gründernes Hus, Visma, DNB, Fønd.no og K8 industridesign er noen av nesten 50 utstillere.

Gründerforedrag

Det blir også foredrag fra gründere og eksperter innen ulike fagfelt. Serieentreprenør Eric Edmeades fra Canada vil holde to foredrag, blant annet om salg og markedsføring.

En av Norges mest anerkjente gründere, Jørn Lyseggen, skal fortelle om hvordan han har bygget Meltwater Group fra idé til globalt konsept. Meltwater har over 900 ansatte, kontorer i 50 land og styres fra San Francisco.

Videre blir det foredrag om jus, økonomistyring og IT-verktøy. Kommunikasjonsrådgiver og assosiert partner i First House, Nils M. Apeland, vil gi råd om PR og omdømmebygging for gründere.

Tettere samarbeid

Det ble etablert over 50 000 nye selskaper i Norge i fjor, men mange vil dessverre ikke overleve. Jeg mener tettere samarbeid mellom gründermiljøene er en suksessfaktor.

Messen har som mål å samle inkubatorene rundt en felles messe for å hylle og hjelpe gründerne. Gjennom messen vil vi legge til rette for at nystartede bedrifter og selvstendig næringsdrivende kan stå bedre rustet kunnskapsmessig og med bedre nettverk.

Det er etablert flere nye gründerfellesskap i Oslo og Akershus de siste årene, blant annet Gründernes hus, 657 Oslo, Mesh og Startup lab. At disse miljøene etableres og samarbeider tett, er viktig. Alle som jobber med gründere og oppstartbedrifter er invitert til å delta og Gründermessen blir et god sted for å styrke samarbeidet mellom de ulike aktørene.

Etableringen av Gründermessen

Da jeg selv skulle etablere mitt firma Exhibition Management AS som skal drive med messearrangørtjenester,  fant jeg ut at det ikke fantes en egen messe for gründere og oppstartsbedrifter i Norge. Danskene og svenskene har hatt dette i over ti år og dette mente jeg at jeg kunne gjøre noe med.

Jeg satset feriepengene fra 2012 og satte i gang med salg lenge før jeg hadde en webside eller noe særlig å vise til. Først utførte jeg en markedsundersøkelse for å avdekke om dette var noe gründere ville ha, og siden svarene var så oppløftende, så gikk jeg videre og kontaktet noen utvalgte potensielle utstillere.

Fakta om Gründermessen

  • Gründermessen arrangeres 20. – 21. november under Gründeruka. Gründeruka arrangeres for 3. gang og består av 70 ulike gründerarrangement over hele Norge.
  • På Gründermessen treffer man nesten 50 utstillere, kan høre 27 foredrag og treffe flere enn 1000 andre gründere og de som drømmer om å starte egen bedrift.
  • Arrangør av Messen: Exhibition Management AS
  • Billetter selges i forkant for kr. 120,- I døren vil inngangsbilletten koste kr. 150,-
  • Åpningstider: Onsdag 20. og 21. november 2013 kl. 12.00 – 19.0
  • Adresse: Sognsveien 77 C, via Thon Hotel Ullevaal Stadion

Utstillerne på messen er representanter fra følgende bransjer:

Mads Vold (foto: C&C)

Mads Vold (foto: C&C)

Produktutviklere, Designere, Etableringsrådgivere, Nettverksorganisasjoner, Offentlige rådgivere, Betalingsløsninger i butikk og på nett, Webdesignbyråer/CMS leverandører inkl. sosiale medier, Prototypeprodusenter, Webhandel, Rådgivning, Patentbyråer, Advokater, Bank og Finansieringsselskaper, Salg og markedsføringsbyråer, Grafiske designere, Regnskapstjenester, økonomisk rådgivning, Regnskapssystemer, Eksportkonsulenter, IT-leverandører, CRM Systemer, Kundehåndteringssystemer, Franchiseselgere (ferdige forretningskonsepter), Data og Telefoni-leverandører.

Mads Vold, Exhibition Management AS, tlf. 952 02 247. Epost: mads@exhibitionmanagement.no www.grundermessen.no

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: