Gå til innhold

Innovasjon Norge er glad for tydelig fokus på innovasjon i regjeringserklæringen

10. oktober 2013
Vincent Fleischer (foto: Siv-Elin Nærø)

Vincent Fleischer (foto: Siv-Elin Nærø)

Av Vincent Fleischer, Direktør for kommunikasjon og strategi, Innovasjon Norge

Høyre og Fremskrittspartiet har lagt fram en politisk plattform for sin kommende regjering. Vi mener den besvarer mange av de utfordringene Norge står overfor når det gjelder verdiskaping og innovasjon.

Det er tre forhold vi ser på som viktige:

For det første setter de «blåblå» seg som mål å redusere avhengigheten av oljeprisen og skaffe oss flere bein å stå på ved å øke mangfoldet i norsk næringsliv. Det tror vi står helt sentralt i enhver politikk og virkemiddelbruk for langsiktig verdiskaping i Norge.

For det andre er erklæringen tydelig på behovet for innovasjon. Innovative gründere, bedrifter og næringsmiljøer er den eneste måten å sørge for at vi opprettholder verdiskaping, produktivitet og konkurranseevne på. En produktivitetskommisjon kan sette viktige forhold i dagens økonomi på høyeste dagsorden.

For det tredje er vi enige i hva plattformen sier om virkemiddelbruk.

  • Virkemidler som gir høy innovasjon er det stor etterspørsel for i dag. Særlig tilgang til risikokapital er en kjempeutfordring. Ulike regioner og sektorer har forskjellige muligheter. Vi vet vi kan utløse mer dristig innovasjon i norsk næringsliv regionalt og internasjonalt om rammene økes.
  •  Vi vet også at klyngene står for en viktig fornyende kraft i det norske næringslivet. Å bygge opp under denne kraften gir god uttelling på innovasjon og bygger opp under målet om å skaffe flere bein å stå på.
  • Å senke terskelen for at offentlig sektor kan kjøpe og ta del i utviklingen av nye løsninger, mener vi også er klokt. Vi vet at innovasjon er vanskelig, selv i bedrifter som må konkurrere hver dag. Det sier seg derfor selv at offentlige virksomheter uten konkurranse må jobbe enda hardere med å skape tilstrekkelig innovasjonspress. Offentlige utviklingskontrakter (OFU) har utløst mange svært gode prosjekter, men kan gjøres langt mer ut av. Her har vi en god mulighet for å gjøre godt både for offentlig sektor og for innovasjon og verdiskaping i norske bedrifter.

Disse punktene er vi svært opptatt av. Les gjerne Innovasjonstalen som Gunn Ovesen holdt på Innovasjon Norges Signalkonferanse i mai. Der fremkommer våre synspunkter klart og tydelig.

Høyre og FrPs samarbeidsavtale.

2 kommentarer leave one →
  1. 7. juli 2015 20:43

    Hotellkongen Petter Stordalen fikk merke at det kan koste å ikke registrere et varemerke da rettighetene til navnet “The Thief” skulle avgjøres. Hotellet åpnet i januar 2013, men Stordalen søkte aldri om varemerkebeskyttelse. Tabben ble heller kostbar.

  2. 14. august 2018 15:57

    The constant guilt, the outsourcing of parenting duties to patient PAs and the appeasing of a neglected (and at times resentful) spouse: here was a warts-and-all account of female leadership that felt a million miles from the ‘having it all’ narrative that’s so often pushed.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: