Gå til innhold

Emax 2013 – Unge norske gründere møtes på Lillehammer

5. august 2013
Emax 2013 logo

Emax 2013, foto: Innovasjon Norge

I dag inntar ca 100 norske ungdommer med brennende lidenskap for entreprenørskap Høgskolen i Lillehammer. Her skal de inspireres, utfordres til å bygge nettverk, utveksle ideer og forhåpentligvis starte egne bedrifter.

Av Jeanett Sandmo, Innovasjon Norge

– Det er avgjørende å legge til rette for og oppmuntre til entreprenørskap blant unge.  Emax motiverer og styrker unges muligheter til å lykkes som gründere nå eller i fremtiden. Unge gründere er viktig for utviklingen av norsk næringsliv. Dette arrangementet har vist oss at norsk ungdom er kreative og skaperlystne, de er initiativrike og lærevillige, sier Ketil Lundgaard, direktør for Entreprenørskap og internasjonal forretningsutvikling i Innovasjon Norge.

Det er andre året Innovasjon Norge arrangerer Emax Norge i Lillehammer. Formålet med det årlige arrangementet Emax Norge er å skape en arena for unge mennesker mellom 18-25 som er opptatt av entreprenørskap.

Høyt nivå

Nivået på deltakerne er høyt, og flere har allerede etablert bedrifter. En av de som skal være med på Emax i år, er Max Gouchan som har startet selskapet ClickLift. Gouchan har utviklet en ny løsning for billigere og sikrere kranløfting offshore, mellom båt og plattformdekk.

– Jeg gleder meg veldig til Emax. Forventningene er høye, og jeg håper å knytte nye nettverk med mennesker på min alder som har samme passion som meg for entreprenørskap og innovasjon, sier Gouchan, allerede er en etablert gründer i en alder av bare 19 år.

Max Goucahn

Mac Gouchan, foto: ClickLift, foto: Pål-Kristian Hamre

Deltakere i oppstartsfaser vil dra nytte av, knytte bånd og dele erfaringer med andre unge gründere, og lytte til de mer erfarne entreprenørene.

Dyrker gründerkultur

Det er sjelden man opplever så mye energi, glede, inspirasjon og engasjement som på Emax.

– Wow! Takk til alle for en uforglemmelig opplevelse. Jeg har fortsatt ikke tatt innover meg alle inntrykkene. Dere er en utrolig gjeng. Jeg er takknemlig for nettverk og vennskap som er blitt skapt, forteller en av deltakerne på EMAX 2012.

I år får de norske deltakerne råd fra seriegründer, Mark Robinson fra Silicon Valley, selve verdenshuben og symbolet på entreprenørskap.

Vi får besøk av Anders Mjåset fra gründerkollektivet MESH som har blitt en viktig møteplass for oppstarts miljøet i Oslo, og Årets Gründerkvinne 2013 deltaker Silje Rabben i Mose Innovation AS.

Ungdom

Fra Emax Norge, foto Per Svensson

Konkurranse i bedriftsledelse

Emax handler i stor grad om å delta i et simulatorspill. Deltakerne leder en reell bedrift, og må ta store avgjørelser. De blir utfordret på egne vurderinger og samarbeid. I tillegg vil Innovasjon Norge bringe inn interessante bedrifter fra næringslivet. De vil presentere reelle problemstillinger som deltakerne skal svare på.

– Vi vil skape en arena for unge mennesker som er genuint opptatt av entreprenørskap og det å starte og lede en egen virksomhet en gang i framtiden. Dette gjør vi over fire dager der deltakerne utfordres på egne ferdigheter og kunnskaper om entreprenørskap i et fint samspill med workshops, inspirerende foredrag, sosiale aktiviteter og bygging av gode, positive nettverk, sier Lundgaard.

Emax Norge

Fra Emax Norge, foto: Per Svensson

Både det som gjøres i spillet, og svarene gruppene gir på problemstillingene presentert av bedriftene, vil bli evaluert av en egen gruppe. Til slutt sitter en vinnergruppe igjen som går av med seieren.

Mer om Emax

Emax på Facebook

Program Emax Norge 2013

2 kommentarer leave one →
  1. 5. november 2013 21:12

    Utrolig bra tiltak!

Trackbacks

  1. EMAX 2013 | ENTREPRENØRSKAP I SKOLEN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: