Gå til innhold

Norsk eksport i november 2012

19. desember 2012
Market-Meter

Innovasjon Norge måler Norges konkurranseevne.

Hver måned forbereder Innovasjon Norge en rapport over eksporten i forrige måned.

Rapporten drøfter også prisutviklingen i Norge og andre land, valutakurser, markedsutvikling, økonomisk vekst på verdensmarkedene og i norsk økonomi. I praksis får du en rapport fullpakket av informasjon du kan bruke for å vurdere norsk konkurransevne og næringslivets utfordringer.

Rapporten er skrevet av spesialrådgiver John L. Rogne. Kontakt ham på john.rogne@innovasjonnorge.no.

Klikk her for å laste ned rapporten!

Her er en liste over tidligere rapporter.

Her er et utdrag av rapporten for november 2012:

«Samlet vareeksport (utenom skip) falt med 6,7 prosent i november, sammenlignet med samme måned i 2011. Holder vi råolje og naturgass utenom, og bare ser på fastlandseksporten(tradisjonell vareeksport) var det en nedgang på 1,1 prosent. Måneden hadde 22 virkedager begge år.

Det store lyspunktet er at den store og viktige gruppen maskiner og transportmidler (verksted-/teknologiindustri), som har hatt store svingninger i eksportverdien fra måned til måned, hadde en økning i eksporten på hele 26,0 prosent, eller 1,4 milliarder i november.

Så langt i år har denne gruppen en eksportøkning på 10,7 prosent, etter nedgang i mai, men økning i juni, juli, august, september og oktober på henholdsvis 9,4, 13,0, 28,4, 8,3 og 9,1 prosent. Alt sammenlignet med de samme månedene året før. For hele 2011 var det en nedgang på 6,0 prosent for denne gruppen.

Undergruppen (IKT og telekommunikasjonsapparater) har hatt markert nedgang så langt i år. I motsatt retning, med markert økning, trekker maskiner og maritimt- og petroleumsrettet utstyr. Blant annet leveransene til koreanske verft. Det er eksportert for 12,0 milliarder kroner til Sør-Korea så langt i år, en økning på 77 prosent fra samme periode i fjor. Svingninger fra måned til måned kan skyldes store enkeltskipninger, og det kan også være skifte mellom eksport og leveranser til norsk sokkel eller produksjon for lager (større konstruksjoner). «

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: