Gå til innhold

Verdenssuksess med virtuelt innovasjonsverktøy

7. november 2012
Sykepleiere. Foto: Photos.com

Induct bidrar til innovasjon i helsesektoren. Foto: Photos.com

Mange bedrifter oppfordrer ansatte til å bidra med ideer til forbedring av virksomheten. Problemet er at ideene ofte ikke blir satt ut i livet. Induct Software har en løsning for medarbeiderdrevet innovasjon som hele verden er interessert i.

Av Hilde Hukkelberg, leder av Innovasjon Norges kontor i  London

– Å hente inn gode ideer fra ansatte om hvordan bedriften kan forbedre produkter, prosesser eller tjenester er bare første skritt på veien. Det som kjennetegner innovative virksomheter er at de greier å sette ideene ut i livet, sier Alf Martin Johansen, gründer og arbeidende styreformann i programvare selskapet Induct.

– Du kan sammenligne det med en salgsprosess. Den starter med tips eller ”leads”, men skal det bli et salg eller en ny avtale må du ha et system for å følge opp mulighetene.

Det er et slikt system for å håndtere ideer og innovasjonsprosesser Induct har utviklet fra sine beskjedne kontorer i Oslo sentrum.

Virtuelt samfunn

Inducts cloud-baserte program kalles Innovation Community™, et virtuelt sosialt nettverk ikke ulikt Facebook eller andre sosiale medier.

Alf Martin Johansen, foto: Induct

Alf Martin Johansen, foto: Induct

– Programmet gir ansatte med ulike erfaring og bakgrunn anledning til å diskutere og utvikle ideene sammen, og bedriften et verktøy for å sette ideene ut i livet, forteller Alf Martin Johansen.

Induct er det første selskapet som tar i bruk cloud-baserte tjenester og sosiale nettverk for å etablere «innovasjonsmiljøer» der alle faser av innovasjonsprosessen kan administreres. Fra en beskjeden start i 2007 har selskapet nå salgskontorer i London, Boston, Sao Paulo, Bangalore og Beijing.

– Det mest omfattende samarbeidet har vi med helsevesenet i Boston, Massachusetts, der vi sammen med CIMIT (The Center for Integration of Medicine and Innovative Technology) har utviklet en felles innovasjonsplattform. Den gjør det mulig for å dele kunnskap og erfaringer mellom ansatte i de ulike institusjonene.

Born Global

Da Innovasjon Norge møtte Induct første gang i 2009, hadde de fem ansatte og én kunde, men med klare internasjonale ambisjoner. De er en typisk Born Global-bedrift.

Induct kan tjene som et godt eksempel på bedrifter som makter å bygge nettverk internasjonalt og som har knekt den kulturelle koden. Når Induct snakker om åpen innovasjon og betydningen av nettverk, viser de til nettverk som går langt ut over det nasjonale innovasjonssystemet.  Kravet om åpen innovasjon gjelder også for bedriftens egen innovasjonsvirksomhet.

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge har bidratt både med tidlig-fase finansiering, midler gjennom IFU/OFU-ordningen og forretningsutvikling. Undertegnede, som leder Innovasjon Norges utekontor i London, er ansvarlig for et kundeteam som bistår både som sparringpartner og døråpner for Induct på det internasjonale markedet. I dag har Induct 46 ansatte og nærmere 100 kunder i 6 ulike markeder.

CIMIT er blitt en viktig strategisk partner for Induct.  Vi  tror dette samarbeidet kan åpne markedet for dem over hele verden, og bidra til å løse mange av de utfordringer helsesektoren har. Slik er Induct også et godt eksempel på bedrifter som kan være med på å løse store sosiale utfordringer.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: